Noorwegen: verrassend goed bereikbaar

Droom je van een eigen vakantiewoning in Noorwegen, maar twijfel je of Noorwegen daarvoor niet te ver weg is? Dan hebben we goed nieuws voor je. Het mooie Zuid-Noorwegen is verrassend goed bereikbaar en er komen nog steeds nieuwe verbindingen bij. Zo is een vakantiewoning in Noorwegen prima aan te reizen, ook voor korte vakanties en zelfs voor een lang weekend. We zetten de mogelijkheden even voor je op een rij.

Met auto en veerboot naar Noorwegen

De meest gebruikte manier om naar Noorwegen te reizen, is met de auto. Via Duitsland rij je dan naar Hirtshals of Frederikshavn in Noord-Denemarken, om daar met auto en al de boot op te rijden. De veerboten varen dagelijks en zo kun je al heel snel in Noorwegen zijn. De boot van Hirtshals naar Kristiansand doet er bijvoorbeeld maar twee uur en een kwartier over.

Maar Hirtshals-Kristiansand is zeker niet de enige verbinding. De rederijen Colorline, Stenaline en Fjordline varen ook naar deze bestemmingen in Noorwegen:

  • Larvik
  • Langesund
  • Bergen
  • Stavanger

Een van de voordelen van met de auto en de boot naar Noorwegen reizen, is dat je in Noorwegen over je eigen auto beschikt. Van de boot rij je dan zo door naar je vakantiewoning, want de wegen in Noorwegen zijn heerlijk rustig. Ook voor uitstapjes en boodschappen is een auto erg handig.

Vliegen naar Noorwegen

Ook als je liever met het vliegtuig naar Noorwegen reist, heb je volop keuze. KLM vliegt bijvoorbeeld heel regelmatig naar Zuid-Noorwegen en voor voordelige vluchten kun je terecht bij Ryanair. Veel vliegvelden zijn in de buurt van Oslo te vinden: Gardermoen, maar ook Sandefjord en Rygge bevinden zich in die regio. Iets verder weg ligt het vliegveld van Kristiansand en aan de westkust van Zuid-Noorwegen hebben de steden Bergen en Stavanger hun eigen vliegvelden. Ook daar wordt vanuit Nederland regelmatig op gevlogen.

Een optie die misschien minder voor de hand ligt (maar die wel heel handig kan zijn) is vliegen op Sälen. Dat ligt noordelijker en net over de grens met Zweden. Zo zit je meteen op de goede hoogte voor populaire bestemmingen als Trysil en Lillehammer.

Voor het vervoer van het vliegveld naar je vakantiewoning kun je gebruikmaken van een huurauto. Dat hoeft als je je er even in verdiept helemaal niet duur te zijn. Zo zit je snel in jouw favoriete stukje Noorwegen en heb je toch een auto ter beschikking.

Je ziet, er zijn volop mogelijkheden als je regelmatig naar Noorwegen reist om te genieten van je eigen Noorse vakantiehuis. Heb je nog vragen over de bereikbaarheid van de regio die je in gedachten hebt voor jouw vakantiewoning? Portula helpt je graag op weg.