Wonen waar u wilt

Onze favoriete locaties

Dankzij de goede bereikbaarheid neemt het toerisme in Noorwegen al jaren flink toe – en daarmee ook de vraag naar vakantiewoningen in Noorwegen. Maarliefst 30% van alle mensen die op vakantie gaat in Noorwegen, verblijft in een gehuurd vakantiehuis. Daarentegen verhuurt slechts 2% van alle Noorse eigenaren de eigen vakantiewoning, zodat de vraag veel groter is dan het aanbod.

Portula bouwt in heel Noorwegen, maar gezien de reisafstand en de mogelijkheden rondom de vier seizoenen, kiest het grootste deel van onze klanten voor goed bereikbare regio’s waar het toerisme goed ontwikkeld is, zoals de provincies Vestfold og Telemark en Innlandet.

Telemark wordt ook wel Mini Noorwegen genoemd door de combinatie van fjorden, ruige berglandschappen, grote meren en bossen. In dit gebied kun je vier seizoenen lang genieten van outdoor-avontuur. Dit gebied is vooral populair vanwege de skipistes, wandelgebieden en dorpjes. Hier is volop vraag naar verhuur van vakantievilla’s. Door deze ontwikkeling nemen onze luxe houten villa’s in deze gebieden flink in waarde toe.

 

Dit zijn onze favoriete Noorse bestemmingen.
Zit uw droomplek er tussen?

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid per auto
De eenvoudigste autoroute van Nederland naar Noorwegen loopt via Duitsland naar Noord-Denemarken. Daar vertrekken vanuit de havens van Frederikshaven en Hirtshals dagelijks diverse veerdiensten naar Zuid-Noorwegen. De kortste overtocht, van Hirtshals naar Kristiansand, duurt slechts 2 uur en 15 minuten. Er zijn drie maatschappijen die een dienstregeling onderhouden tussen Denemarken en Noorwegen: Colorline, Stenaline en Fjordline. Als je eens wat anders wilt, kun je ook de veerboot vanuit Kiel (Duitsland) naar Oslo nemen. Deze reis is al een belevenis door alle faciliteiten die aan boord zijn. Er zijn veerboten naar Noorwegen vanuit Denemarken, Duitsland en Zweden. De meeste veerbootbedrijven bieden pakketten aan om een auto met passagiers te vervoeren. Vaak zijn er ook kortingen voor senioren, studenten en kinderen.

Bereikbaarheid per boot
Holland Norway Lines vaart sinds het voorjaar van 2022 vanuit Eemshaven met een veerdienst naar Kristiansand. Er wordt gevaren met een moderne ferryboot met vele faciliteiten.

Bereikbaarheid per vliegtuig
Er zijn meer dan 50 vliegvelden in Noorwegen. Hierdoor zijn zelfs afgelegen plaatsen zoals de Lofoten, de Noordkaap en Spitsbergen met het vliegtuig gemakkelijk bereikbaar. KLM vliegt drie keer per dag op de gunstig gelegen stad Sandefjord (Torp) en prijsvechter Ryanair onderhoudt goede verbindingen met zowel Sandefjord (Torp) als Rygge. Kristiansand en Oslo (Gardamoen) zijn ook goede mogelijkheden.