Het bouwproces van Portula in tien stappen

Droomt u van een vakantiewoning in Noorwegen? Portula begeleidt u hier graag in. Samen komen we stap voor stap van een lang gekoesterde wens tot een sleutelklare woning. Eigenlijk is het een heel overzichtelijk proces in 10 stappen, namelijk:

1. Het inventariseren van de wensen

Als allereerste is het heel belangrijk dat jij je wensen uitspreekt. Heb je een bepaalde regio in gedachten? Waar wil je de vakantiewoning vooral voor gaan gebruiken? Hou je bijvoorbeeld van skiën, of van vissen? Of wil je vooral een uitvalsbasis voor mooie wandelingen?

2. Het vinden van een kavel

Op basis van deze informatie gaan we op zoek naar een kavel. Wij zijn uitstekend bekend in Noorwegen en kunnen je dus goed adviseren over de sfeer van verschillende locaties. Maar natuurlijk wil je zelf ook de sfeer komen proeven. Wij kunnen dan ook aantrekkelijk geprijsde proefverblijven van een weekend of langer in nieuwe vakantiewoningen voor je regelen. We adviseren je over de handigste route en gaan ter plekke met je op pad om verschillende woningen te bekijken.

3. Bouwplan

Dan is het tijd om een woningtype te kiezen. Een eigen ontwerp behoort ook tot de mogelijkheden. Op basis van de wensen op het gebied van grootte, indeling en inrichting wordt een bouwplan opgesteld. Dit is ook het moment om te kiezen voor extra’s zoals een buiten- of binnenhaard, een erker, een grasdak of een sauna.

4. Offerte

Bij dit bouwplan hoort een duidelijke offerte. Nadat deze ondertekend is, kan het echte werk beginnen.

5. Financiering

Voor de financiering van de woning met een hypothecaire lening brengen we je graag in contact met betrouwbare financiële partners. Meestal is een financiering van 60%-70% mogelijk.

6. Andere formaliteiten

We helpen je ook bij de andere formaliteiten die komen kijken bij het bouwen van een vakantiewoning Scandinavië. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van het persoonsnummer, dat je nodig hebt voor het openen van een bankrekening en het registreren van onroerend goed.

7. Bouw

De bouw kan beginnen! Hiervoor hebben wij goede contacten en ervaringen met streng geselecteerde leveranciers uit Noorwegen en andere landen.

8. Notariële overdracht

Als het zover is, vindt in Noorwegen de notariële overdracht plaats. Hier hoef je niet persoonlijk bij aanwezig te zijn. Ook moet er overdrachtsbelasting worden betaald.

9. Sleuteloverdracht

Na al die voorbereiding is de sleuteloverdracht een feestelijk moment. Vanaf nu kun je beschikken over je eigen woning in Noorwegen!

10. Genieten!

En dan kan het grote genieten beginnen. Wij van Portula zijn tijdens het hele proces je aanspreekpunt geweest. Nu rest ons alleen nog je heel veel plezier te wensen met je Noorse vakantiehuis. Hoewel… Als je wilt, kunnen we je blijven ondersteunen met de verhuur van je vakantiewoning.