De vier seizoenen in Noorwegen

Portula bouwt in heel Noorwegen, maar gezien de reisafstand en de mogelijkheden rondom de vier seizoenen, voornamelijk
in Zuidoost-Noorwegen (Telemark en Hedmark). Telemark wordt ook wel Mini Noorwegen genoemd door de combinatie van fjorden, ruige berglandschappen, grote meren en bossen. In dit gebied is het vier seizoenen lang genieten.

Lente; het landschap ontwaakt uit de winter, en hoe!
De lente is de tijd van het jaar waarin de magische aantrekkingskracht van Noorwegen misschien wel het sterkst tot zijn recht komt. De bebloemde berghellingen met frisgroen gras vormen een sterk contrast met de azuurblauw gekleurde fjorden en meren, terwijl alleen de bergtoppen nog volop onder de wintersneeuw liggen. Wat is er dan fijner dan een mooie wandeling of een fietstocht in dit betoverende landschap rondom uw vakantievilla, waarin echte stilte nog wordt gehoord. En waarin het zien van elanden, herten of dassen nog bijna als normaal kan worden beschouwd.

Zomer; de tijd van het onbegrensd genieten
Stelt u zich eens voor: ontbijtend op uw veranda, genietend van het eerste ochtendgloren. Alles wijst erop dat de zomer in volle gang is. Dennengeur, bloeiende planten en bloemen en het vrolijke gemekker van wat schapen in de aangrenzende heuvels. Even later fietst u over een kronkelende grindweg langs beken en rotspartijen, terwijl het adembenemende landschap aan u voorbijtrekt. Of misschien zit u wel in een kano, of gooit u een lijntje uit voor een verse forel. Maar een dagje lekker ontspannen op een stil strand in de zon kan natuurlijk ook. En ook de prachtige golfbanen in de omgeving van de woning nodigen uit voor een rustgevende inspanning. De avonden lijken oneindig, doordat de zon nog lang aan de hemel blijft staan.

Herfst; nazomeren met kleurenpracht, bosbessen en cantharellen
Het karakter van de Noorse herfst is uniek. In de herfst kleuren de bergdalen naar okergeel en smaragdrood. En de ontelbare bosbessenstruiken en cantharellen nodigen uit tot een smaakvolle wandeling bij u in de buurt. De vele mooie zonnige herfstdagen vormen een zeer welkome overgang naar de naderende winter. Het is het weer van T-shirtjes én van wollen truien. Maar het is ook de tijd van urenlang in de herfstzon zitten, terwijl ’s avonds uw eigen houtkachel aan gaat. Lekker nagenieten van de dag met een wollen plaid over de benen, met een glaasje wijn of met een beker warme chocolademelk.

Winter; witte stilte en sneeuwpret voor jong en oud
De winter doet het landschap verstillen. Alles ligt onder een dik pak sneeuw. Binnen knappert het houtvuur, terwijl buiten de eerste Noren zich klaarmaken voor een wandeling of een langlauftocht. Kinderen gaan hun fantasie te buiten met sneeuwhutten, sleepartijtjes en sneeuwballengevechten. Of u nu gaat wandelen, langlaufen of alpineskiën, de mogelijkheden zijn eindeloos. En wat is er dan heerlijker om tegen de avond lekker uit te rusten bij de open haard van uw eigen luxe villa. Of wat dacht u van een sprong in uw eigen sauna of jacuzzi?