Vijf voordelen van een woning in Noorwegen

Als je – net als wij – gek bent op Noorwegen, wil je er waarschijnlijk zo veel mogelijk tijd doorbrengen. Dat kan op verschillende manieren. Maar wat is nu beter: af en toe een vakantiewoning in Noorwegen huren, of je eigen bungalow laten bouwen? Wij zien 5 grote voordelen van een eigen vakantiehuis in Noorwegen en zetten die graag voor je op een rij.

1. Thuis in Noorwegen

Dit eerste voordeel is puur een gevoel. Maar wel een heel belangrijk gevoel: het thuisgevoel. Wat is er nou heerlijker dan echt thuiskomen in het land waarop je zo gek bent? Met een eigen vakantiewoning in Noorwegen kom je thuis in je Noorse huis, op je eigen plek en omringd door je eigen spullen. Ook weet je al gauw de fijnste winkels en restaurants in de omgeving te vinden, net als de mooiste wandelroutes en uitkijkpunten. Dat thuisgevoel is nooit te evenaren door accommodatie die je voor korte tijd huurt.

2. Alle tijd van de wereld

Ken je dat gevoel? Je bent ergens korte tijd op vakantie en wilt dan ook zo veel mogelijk van de omgeving zien. Zo heb je het alsnog druk – dat was niet de bedoeling van je vakantie! Met een eigen bungalow in Noorwegen overkomt je dat niet. Natuurlijk is er van alles te zien en te doen in de omgeving. Als je zin hebt, kun je allerlei uitstapjes maken. Maar het hoeft niet. Je komt er namelijk zo vaak, dat het ook kan wachten tot een volgende keer. Zo kom je dus ook uitgebreid toe aan heerlijk niets doen, een boek lezen in de zon of bijpraten bij de haard.

3. Maak je eigen vakantiehuis kostenneutraal

Wanneer je zelf geen gebruik maakt van je vakantiewoning, kun je die verhuren aan andere liefhebbers van Noorwegen. Zo deel je het plezier en geniet je zelf kostenneutraal van jouw bungalow. Portula kan je ondersteunen bij de zakelijke en praktische kanten van de verhuur, dus daarvoor hoef je het niet te laten. Zo levert je vakantiewoning in Noorwegen zelfs voordeel op als je er niet bent.

4. Jouw perfecte Noorse vakantiewoning

Als je een eigen vakantiewoning in Noorwegen laat bouwen, sluit die perfect aan op jouw wensen en voorkeuren. Het uiterlijk, de indeling en de voorzieningen van de woning, maar ook de plek waar hij staat – alles is precies zoals jij het wilt. Droom je van een sauna, een terras of een knusse haard? Wil je een extra kamer om te schrijven of schilderen? Als je kiest voor een eigen vakantiehuis, kan het allemaal geregeld worden. En vervolgens heb je er jarenlang plezier van.

5. Eindeloos genieten

Dat is meteen het vijfde voordeel van een eigen vakantiehuis in Noorwegen. Je bent er niet incidenteel, maar kunt er lekker vaak naartoe. Je hoeft dus ook niet met weemoed terug te rijden of vliegen naar Nederland, want je weet dat je snel weer terug zult zijn. Een eigen vakantiewoning is niet alleen iets voor de zomervakantie; je kunt er ook in de korte vakanties en zelfs tijdens lange weekenden van genieten. Vier bijvoorbeeld ook eens Pasen of Kerst in Noorwegen en voel je zo beetje bij beetje steeds meer Noors.

Droom jij ook van een eigen vakantiewoning in Noorwegen? Kijk dan hier op welke locaties wij je kunnen ondersteunen bij de bouw of lees hier meer over onze werkwijze.